Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dużo roboty ale warto.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 331
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1178
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 331
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1178
Składniki
Farsz: świeży szpinak poszatkować, dusić na patelni aż woda odparuje, dodaj fetę, pamiętaj że jest słona nie dawaj za dużo, do tego śmietanka, poduś to chwilę na ogniu. Dodaj rozgnieciony czosnek.
Rozbij mięso delikatnie, nałóż farsz do środka i zawiń ściśle w folię spożywczą, zrób z tego cukiereczka, schładzaj godzinę w lodówce, dzięki temu nie musisz związywać rolady sznurkiem
Zrób panierkę z bułki tartej i jajek, rozgrzej na patelni olej, musi być bardzo gorący i układaj złączeniem do dołu, zmniejsz palnik i przykryj pokrywką, smaż do złotego koloru
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni i zapiekaj w naczyniu 20 minut, w zależności od wielkości rolady Podaję z młodymi ziemniaczkami i opiekanym kalafiorem Smacznego