Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj trochę inaczej przygotowałam kotlety z indyka. Kotlety moczyłam w roztrzepanym jajku połączonym z jogurtem naturalnym. Mięsko kruche , mięciutkie i pyszne w smaku. Polecam
tłuczek, nóż, ręcznik papierowy, deska, patelnia, praska do czosnku, naczynia do panierki, widelec,
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 46
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1183
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 46
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1183
Składniki
Filet opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić na mniejsze kawałki. Każdy kawałek delikatnie rozbić tłuczkiem , po czym natrzeć pieprzem i solą oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Jajka wbić do miski rozbełtać widelcem, wymieszać z jogurtem naturalnym dodać przyprawę do indyka. Do tak przygotowanej marynaty włożyć przygotowane kotlety, zakryć ścierką i odłożyć na 30 minut. Po tym czasie panierować w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony. Podawać do drugiego dania. Smacznego
Moczenie kotletów w jajku i jogurcie z przyprawami.
Danie gotowe do podania.