Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna propozycja na prosty i szybki obiad lub kolację na ciepło/: filet z kurczaka w sosie musztardowo-śmietanowym. Potrawa może być serwowana z ryżem, kaszą, makaronem lub - tak jak w moim przypadku- piure ziemniaczanym:)
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 46
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1183
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 46
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1183
Składniki
Fileta z kurczaka oczyszczamy z błon, myjemy i osuszamy i kroimy w kostkę. Oprószamy solą, pieprzem i papryką i odstawiamy na godzinę w chłodne miejsce. Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę i lekko solimy. Gdy będzie cebula będzie szklista wlewamy na patelnię olej a gdy się rozgrzeje dodajemy pokrojone filety. Smażymy do miękkości. Śmietanę mieszamy z musztardą i wlewamy na patelnię do mięsa. Całość zagotowujemy i gotujemy 1-2 min. ciągle mieszając. Kurczaka w sosie musztardowo-śmietanowym podałam z piure ziemniaczanym ale pysznie smakuje też z ryżem, makaronem a nawet pieczywem.