Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 44
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 328
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1173
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 44
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 328
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1173
Składniki
Do jeszcze gorących ziemniaków dodac mąkę, wyrobic, Ostudzic. Dodac bułkę tartą, przyprawic. Z ciasta formowac cienkie placki. Na każdy położyc plaster mortadeli, zasklepic. Panierowac w jajku i bułce tartej, smażyc na złoto z obu stron.
Przygotowac sos: Brokuł podzielic na różyczki. Blanszowac we wrzątku (posolonym, z łyżeczką cukru i łyżką octu winnego lub sokiem z cytryny) przez ok. 10 minut. Drobno poszatkowaną cebulkę zezłocic na maśle. Dodac bulion, brokuły, zaciągnąc śmietaną wymieszaną z zasmażką. Zagotowac.
Usmażone kotlety polac sosem. Podawac gorące. Smacznego.