Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie wegetariańskie. Ciasto na pierogi proponuję wykonać wg własnego pomysłu.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 47
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1184
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 47
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1184
Składniki
Zagotować wodę z bulionem i czosnkiem, następnie wsypać soczewicę i gotować aż będzie miękka. Przecedzić i zostawić trochę wywaru. Ostudzić soczewicę i zimną zmielić w maszynce do mięsa.
Na patelni rozgrzać olej, wrzucić cebulę i zeszklić ją. Cebulę posypać mąką i zrobić zasmażkę - złoty kolor. Zasmażkę ostudzić.
Do zmielonej soczewicy dodać ostudzoną zasmażkę i przyprawy. Jeśli farsz jest za suchy - dodać wywar.