Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Farfalle z kurczakiem"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 330
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1176
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 330
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1176
Składniki
czas ok. 40 min; porcja – 510 kcal, cena 5,80 zł
Makaron wrzuć na osolony wrzątek i ugotuj al dente według przepisu podanego na opakowaniu. Odlej na sicie, pozostaw do osączenia.
Piersi kurczaka op łucz, osusz starannie papierowym ręcznikiem kuchennym. Mięso natrzyj solą oraz przyprawą do grilla. Na patelni rozgrzej 2-3 łyżki oleju. Wrzuć piersi kurczaka i smaż, często obracając na złoty kolor (8-10 minut).
Usmażone piersi zdejmij z patelni. Każdą pokrój ukośnie w plasterki. Trzymaj w cieple. Szalotki oczyść, drobno poszatkuj. Na patelni rozgrzej łyżkę oleju. Wrzuć szalotki i krótko obsmaż.
Na patelnię z szalotkami wlej kremówkę, wymieszaj, doprowadź do wrzenia. Powstały sos dopraw do smaku solą, pieprzem oraz tymiankiem. Awokado przekrój na pół, wydrąż miąższ, usuwając pestkę. Pokrój w plasterki. Wrzuć do sosu razem z makaronem, wymieszaj. Podawaj z mięsem. Dowolnie udekoruj.Źródło: Świat kobiety