Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Falisty kurczak"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 42
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 327
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1171
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 42
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 327
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1171
Składniki
Mięso dokładnie umyj i pokrój w równe paski, papryki w mniejszą kostkę, a pomidory wedle uznania na połówki lub ćwiartki. Zrób marynatę do mięsa. Ketchup wymieszaj z powidłami, najlepiej własnej roboty.
Przygotowanym sosem posmaruj mięso. Nadziewaj je faliście na przemian z kolorową papryką.Całość posmaruj olejem i ułóż na rozgrzanym grillu.
Pomidory przypraw solą i pieprzem, polej oliwą i połóż obok szaszłyków. Opiekaj wszystko z każdej strony przez ok. 10 minut. Podawaj na talerzu razem z pomidorami.
Czas przygotowania: 20 minut 180 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień