Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Dżem z imbirową nutką"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 21
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 315
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1155
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 181
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 21
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 315
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1155
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 181
Składniki
Sposób przygotowania: 1.Truskawki rozgniatam. Mus kładę do garnka. Mieszam z cukrem żelującym. Gotuję 4 minuty. Dodaję imbir. Ponownie zagotowuję.
Gotowy, jeszcze gorący, dżem kładę do słoiczków. Szczelnie zakręcam, stawiam do góry dnem i zostawiam tak, aż dżem wystygnie.
Słoiki przenoszę w chłodne miejsce. Przechowuję około 4 miesięcy.
<strong>Przepis nadesłała pani Krystyna Mazur ze Słupska</strong>Źródło: Tina