Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Dorsz zapiekany z selerem"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 42
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 327
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1170
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 42
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 327
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1170
Składniki
Seler i ziemniaki obierz, umyj, pokrój na cienkie plasterki. Zalej bulionem, gotuj 20 min. Pomidory podziel na ćwiartki. Dodaj do warzyw, wymieszaj, gotuj 2-3 min. Przypraw.
Śmietanę wymieszaj z koncentratem pomidorowym, zagotuj, przypraw. Połową sosu polej jarzyny, wymieszaj, ułóż w formie żaroodpornej.
Ryby pokrój na kawałki, przypraw, obtocz w mące. Podsmaż na oleju ze wszystkich stron, cały czas mieszając. Ryby ułóż w formie na jarzynach, posyp gorczycą, polej pozostałym sosem pomidorowym.
Zapiekaj 15-20 minut w temp. 200°C. Ozdób natką.
Czas przygotowania: 60 min. Ilość porcji: 4. Cena za porcję: 4,20 zł.
Przepis przysłała Edyta Lewczak z Rzeszowa.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie