Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczną i soczystą rybkę otuloną słodko - kwaśnym musem jabłkowo - waniliowym.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 41
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 327
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1170
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 41
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 327
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1170
Składniki
Oczyszczone filety z dorsza oprószamy z obu stron solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Następnie przygotowujemy mus: Jabłko ścieramy na tarce o drobnych oczkach i dodajemy sok wyciśnięty z połowy cytryny, około 1 łyżeczkę cukru brzozowego i ziarenka wanilii. Wszystkie składniki łączymy poprzez krótkie zmiksowanie ich za pomocą blendera.
Filety smażymy z obu stron na maśle przez około 2 minuty. Usmażone odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym, przekładamy na talerze i polewamy musem jabłkowo - waniliowym. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Życzę smacznego! :)