Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie kuchni kaszubskiej. Tym razem na ruszt rzuciłem dorsza.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 18
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 311
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1140
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 160
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 18
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 311
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1140
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 160
Składniki
Filety z dorsza moczymy w mleku 20 min ,osączamy i kroimy w niewielkie kawałki. Oprószamy solą i pieprzem. Następnie obtaczamy w mące i smażymy z obu stron na rumiany kolor. Przekładamy do wysmarowanego olejem naczynia żaroodpornego ,posypujemy pokrojoną w plastry cebulą ,dodajemy kilka listków bazylii ,lubczyku i zalewamy śmietaną. Zapiekamy 20 min w temperaturze 200°C.