Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Czeski knedel"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 25
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 318
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1159
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 188
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 25
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 318
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1159
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 188
Składniki
Mleko podgrzej. 1/4 mleka wymieszaj z cukrem i drożdżami. Odstaw do wyrośnięcia w ciepłe miejsce.
Bułki pokrój w małą kostkę, zrumień na maśle. Jajka roztrzep. Mąkę przesiej, dodaj rozczyn drożdżowy, cukier, jajka, bułki, przypraw. Wlej resztę mleka, wyrób (ciasto powinno być gęste). Odstaw do wyrośnięcia.
Cebulę posiekaj, przesmaż na maśle. Dodaj do ciasta, wsyp natkę, wyrób. Uformuj dwa wałki, odstaw do wyrośnięcia. Knedle ugotuj na parze (ok. 20 min).
<strong>Czas przygotowania: 45 min, ilość porcji: 6, cena za porcję: 1 zł</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie