Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Cytrynowy łosoś z cukinią z grilla"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 313
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1152
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 166
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 313
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1152
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 166
Składniki
Na patelni roztop masło, dodaj skórkę z cytryny i dwie łyżki soku, a także musztardę, dopraw do smaku solą i pieprzem.
Cukinię umyj, odetnij końce i pokrój wzdłuż na cienkie plastry (24 sztuki). Każdy oprósz solą i pieprzem. Mozzarellę pokrój na 12 plastrów.
Dwa plastry cukinii ułóż poprzecznie na sobie, połóż na nich plasterek mozzarelli i listki majeranku oraz szałwii. Składaj pakieciki i spinaj wykałaczkami.
Opiekaj cukinię na grillu po 5 min z każdej strony. Łososia skrop sokiem z cytryny i opiecz na grillu po 4 min z każdej strony. Rybę podawaj na gorąco udekorowaną masłem cytrynowym z pakiecikami z cukinii. Danie wygląda pięknie podane na plastrach cytryny i udekorowane świeżymi ziołami.
Czas przygotowania: 40 minut 600 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień