Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 30
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 322
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1164
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 200
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 30
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 322
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1164
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 200
Składniki
Na patelni podgrzać olive z masłem i podsmarzyć drobno pokrojoną cebulę.Jak cebula się zrumieni dodać pokrojoną w paski pierś z kurczaka,podsmarzyć chwilę.Dodać ryż i podsmarzyć do momentu aż będzie szklisty i dolać 2 łyżki wazowe bulionu.Wsypać zamrożoną mieszankę warzyw.Poczekać aż ryż wchłonie cały płyn i dolać kolejną łyżkę bulionu i tak przez 15-20 minut do momętu kiedy ryż będzie miekki.Doprawić solą,pieprzem i łyzką masla.