Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wiem jak powinno smakować oryginalne Chili con Carne ale zrobione według tego przepisu powinno przypaść Wam go gustu :)
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 44
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 328
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1175
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 44
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 328
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1175
Składniki
Cebulę podsmażamy na oliwie. Kiedy się zeszkli dodajemy: mielone, czosnek, szczyptę pieprzu cayenne i smażymy.
Kiedy mięsko nam się fajnie podsmaży, całość przekładamy do garnka (poj. ok. 4-5l.) i dodajemy: paprykę czerwoną, pomidory z puszek, liście laurowe, szklankę wody, kostki rosołowe - to wszystko dusimy ok. 10-15 min. od czasu do czasu mieszając.
Po upływie tego czasu dodajemy: fasolę z puszek (razem z zawartością sosów), kukurydzę - całość dusimy następne ok. 15 min. pamiętając o mieszaniu dania co jakiś czas.
Na sam koniec dodajemy majeranek (nie żałujemy tej garści ponieważ majeranek jest znakomitym dodatkiem do dań ciężej strawnych) i sprawdzamy czy nie potrzeba doprawić solą lub pieprzem (cayenne). Całość mieszamy i dusimy ostatnie 2-3 min.
Danie podajemy z ryżem albo pieczywkiem. Połączenie tego z drobnymi makaronami typu RISI, CONCCHIGLIETTE, itp. również ciekawe - SMACZNEGO ;)
Czasami zdarzało mi się w kroku 3 dolać jeszcze z ok. 200-250 ml. wody i dosypać fixu do Chili con Carne :) danie ciupke inaczej smakuje - również dobrze.