Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To smaczne danie, w którym duze, slodkie i lagodne cebule sa nadziewane wolowina, surowa kielbasa wieprzowa i serem, a nastepnie pieczone w piekarniku.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1183
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1183
Składniki
Usunac z cebuli pierwsza warstwe i odciac góre. Nie usuwac korzenia, aby pozostal caly podczas gotowania. Wlozyc cebule do wrzacej wody na 10 lub 12 minut. Po upływie czasu wlozyc je do miski z lodem i woda, po ostudzeniu odciac korzen. Nastepnie wydrazyc cebule za pomoca noza i lyzki - pozostawic 2-3 warstwy.
Wydrazona cebule posiekac nozem. Posiekana cebule wlozyc do duzej miski, dodac kiełbase bez flaka, mielona wolowine, lyzke lub dwie sosu Worcestershire, doprawic sola, pieprzem i startym serem.
Wszystko razem dokladnie wymieszac i wypelnic masa miesna cebule, a wierzch posypac bułka tarta. Wlac troche bulionu do foremki z cebulami i skropic je oliwa z oliwek. Piec 40 - 50 minut w temp.180º C, od czasu do czasu cebule mozna podlewac plynem.
Podawac na cieplo, z dodatkami lub bez. Nadzienie cebuli przyrzadzonej w ten sposób jest wilgotne i bardzo smaczne.