Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Cannelloni ze szpinakiem"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 42
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 327
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1171
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 42
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 327
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1171
Składniki
Ugotuj makaron al dente. Odcedź, ostudź. Czosnek i cebulę obierz, posiekaj. Opłucz i osącz szpinak (mrożony rozmroź). Cebulę i czosnek przesmaż na oleju.
Dodaj szpinak, duś na małym ogniu ok. 5 minut. Odparuj nadmiar wody, dodaj część sera i jajka, dopraw, wymieszaj, odstaw.
Zrób sos: pomidory sparz, zdejmij skórkę, miąższ pokrój w kostkę. Czosnek i cebulę posiekaj, przesmaż na oleju.
Dodaj pomidory, przecier i 1/3 szkl. wody. Dopraw. Gotuj na małym ogniu ok. 10 min, schłodź. 1/3 sosu wlej do naczynia do pieczenia.
Rurki cannelloni nafaszeruj szpinakiem i serem, włóż na naczynia, zalej resztą sosu. Wierzch posyp resztą sera. Wstaw do piekarnika (180°C), piecz ok. 30 min. Przed podaniem udekoruj, np. bazylią.Źródło: Świat kobiety