Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Brasato: wołowina z winem"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 47
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1183
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 47
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1183
Składniki
Podsmażyć cebulę z posiekanym czosnkiem i marchewką, przełożyć do garnka. Mięso obsmażyć ze wszystkich stron, dodać do jarzyn, zalać winem, dodać przecier. Doprawić solą i pieprzem, przykryć, gotować 4 godziny na wolnym ogniu.
Mięso wyjąć, sos zmiksować. Masło zasmażyć z mąką, zagęścić sos. Mięso pokroić w grube plastry, polać sosem, udekorować natką.
Tę włoską pieczeń podawaj z gotowanymi na półtwardo warzywami, np. marchewką, brokułami lub kalafiorem.
ok. 5 godzinŹródło: Twoje Imperium