Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z mleka, mąki, drożdży i jajek możemy stworzyć placuszki, które z dodatkiem śmietany lub sosu stanowić będą pyszne i bardzo syte danie.
miska x2, szpatułka, patelnia
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 329
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1176
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 329
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1176
Składniki
Z lekko podgrzanego mleka, drożdży i 200 g mąki przygotować rozczyn w misce, wymieszać, po czym zostawić go na godzinę do wyrośnięcia.
Utrzepać jajka w drugiej misce. Po wyrośnięciu ciasta dodać resztę mąki, utarte jajka oraz roztopione masło. Wyrobić ciasto szpatułką i pozostawić na 30 minut do wyrośnięcia.
Na patelni rozgrzać olej, a następnie za pomocą łyżki nakładać ciasto formując placuszki. Smażyć z obu stron do zarumienienia. Smacznego! :)