Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Bitki w sosie winogronowym"
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1103
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 149
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 245
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1103
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 149
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 245
Składniki
Z mięsa wycinam osiem plastrów, rozbijam je lekko, przyprawiam i odstawiam na godzinę w chłodne miejsce.
Mięso, delikatnie oprószone mąką, kładę na rozgrzany tłuszcz. Smażę z obu stron na złoty kolor. Posypuję solą, pieprzem i ziołami. Podlewam wodą, przykrywam i duszę na małym ogniu do miękkości.
Winogrona myję, obrywam i rozgotowuję, dolewając wino. Przecieram przez sito.
Dodaję pozostałe oprócz oleju. Miksuję blenderem na gładką masę. Zagotowuję i dodaję olej.Źródło: Kobieta i życie