Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bigos na żeberkach z suszonymi grzybami i śliwkami.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 47
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1184
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 47
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1184
Składniki
Grzyby moczymy na kilka godzin przed gotowaniem bigosu. Kapustę kroimy na mniejsze kawałki i przekładamy do garnka. Zalewamy wodą tak żeby przykryła całą kapustę. Dodajemy sól, przyprawy i gotujemy.
Rozgrzewamy na patelni olej i podsmażamy cebulę pokrojona w kostkę. Następnie dodajemy do kapusty. Na tej samej patelni smażymy pokrojone kawałki schabu i tak samo przekładamy do garnka. Śliwki przekrawamy na pół a grzyby kroimy na drobne kawałki. Wszystko dodajemy do garnka tak samo jak wodę z grzybów w których się moczyły. Całość dokładnie mieszamy .
Na kapuście układamy paski żeberek, przykrywamy garnek pokrywką i gotujemy przez minimum 1 godzinę.
Po godzinie wyciągamy żeberka i oddzielamy je od kości. Kroimy na małe kawałki i dodajemy z powrotem do kapusty. Gotujemy jeszcze przez 30 minut. Ewentualnie możemy dosolić do smaku. Smacznego