Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki bigos z dodatkiem słodkiej i kiszonej kapusty jest bardzo smaczny.Grzyby suszone ,śliwki i mięsiwa dodają dodatkowo fantastycznego smaku. Im dłużej go gotujemy tym nabiera wspaniałego smaku i aromatu. Serdecznie polecam:)
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1182
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1182
Składniki
Kapustę poszatkować ,dać do gara ,zalać wodą do połowy kapusty. Mięsa pokroić na mniejsze kawałki wraz z nogami dołożyć do kapusty.Dodać liście,ziele,kminek,suszone grzybki,śliwki i gotować. Osobno w garnku gotować kapustę kiszoną około 40min,do odparowania wody. Kiedy mięsa są miękkie wyjąć pokroić na małe części,nogi obrać z kości. Wrzucić do kapusty jak również dodać ugotowaną kapustę kiszoną. Cebulę pokroić w piórka zeszklić na smalcu,dodać pokrojony w paski boczek i stopić.Dodać wędliny pokrjone i wszystko razem podsmażać pół godz. Zawartość patelni wrzucić do bigosu i na wolnym ogniu niech wszystko gotuje się 2 godz. Dołożyć przecier pomidorowy,pieprz i sól.Gar wynieść w chłodne miejsce. Na drugi i trzeci dzień czynność powtórzyć,jeść możemy jeśli mamy ochotę:) W czwartym dniu wody w bigosie praktycznie nie ma ,więc dolewamy wino 2-2,5 szkl.i gotujemy pół godz.mieszając by bigos dokładnie przeszedł aromatem wina. Bigos im dłużej leży tym jest smaczniejszy.
Smacznego życzę!