Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjnie białe szparagi są podawane z białym sosem holenderskim. Przygotowane przeze mnie białe szparagi na maśle z bułką tartą są tak pyszne, że na pewno smakiem niejedną osobę zachwycą. Można serwować je również jako dodatek do delikatnych ryb i mięs.
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 136
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 230
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 136
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 230
Składniki
Szparagi myjemy i obieramy z grubej skórki. W odpowiednim wielkością garnku gotujemy wodę i wsypujemy do niej sól i cukier. Do wrzącej wody wrzucamy obrane szparagi na ok. 2-4 minut. W tym czasie przygotowujemy patelnię gdzie roztapiamy klarowane masło i rumienimy bułkę tartą. Ugotowane al'dente białe szparagi serwujemy polane zarumienioną bułką tartą wraz z masłem. Obcjonalnie posypujemy drobno poszatkowaną natką pietruszki.