Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Białe gazpacho"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 29
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 321
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1163
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 198
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 29
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 321
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1163
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 198
Składniki
W rondlu zagotować wodę. Szczypiorek umyć, posiekać, wrzucić na wrzątek na 30 sekund, żeby sparzyć. Odcedzić, przelać zimną wodą, osączyć, zmiksować z oliwą.
Płatki uprażyć na patelni. Cebulę obrać i posiekać, podsmażyć na oleju. Przełożyć do garnka, dodać migdały, zalać mlekiem, gotować 45 min na małym ogniu, odcedzić (mleko zachować).
Zmiksować na gładko z czosnkiem, dodając śmietanę, ocet, sok i tyle mleka, by zupa nie była za rzadka. Doprawić, schłodzić, polać oliwą szczypiorkową.Źródło: Twoje Imperium