Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybciutkie kluski bananowe na pewno przypadną do gustu nawet najgorszym niejadkom.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 47
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1184
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 47
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1184
Składniki
Do miksera wkładamy obranego banana, pokruszony twaróg, jajko i miksujemy na gładką masę. Do masy dodajemy odrobinę soku z cytryny, mąkę, cynamon i znów lekko miksujemy. Na suchą patelnię ścieramy bułkę ( lub wsypujemy bułkę tartą) dodajemy 1 łyżeczkę cukru i prażymy na lekkim ogniu do delikatnego zbrązowienia bułki. Masę na kluski nabieramy dużą łyżką i wkładamy do wrzącej osolonej wody. Od momentu wypłynięcia gotujemy tylko 3 minuty. Wykładamy kluski łyżką cedzakową. Posypujemy połową bułki tartej , do reszty bułki dolewamy ok. 10 łyżek wody w której gotowały się kluski tak aby powstał gęsty sos i wylewamy na kluski.