Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie wyszło bardzo smaczne no i syte:)
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 14
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 305
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1134
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 154
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 14
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 305
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1134
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 154
Składniki
Ryż ugotować al dente. Bakłażany przekroić wzdłuż,nasolić i zostawić na 40min.by puściły wodę,którą potem spłukujemy i osuszamy. Na patelni usmażyć wszystkie warzywa pokrojone w kostkę ,pomidory obrać ze skórki. Warzywa wymieszać z ryżem,doprawić kurkumą,curry,papryką,wegetą do smaku. Zimne nakładać na bakłażany i dać do zapiekania w 190st.góra dół.na 40min-50min. Po tym czasie wyjąć,posypać startym serem żółtym i zapiekać do jego rozpuszczenia. Posypać koperkiem.
Smacznego życzę!