Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Babka ryżowa z boczkiem"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 314
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1153
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 172
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 314
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1153
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 172
Składniki
Ryż ugotuj według instrukcji. Osącz, ostudź, wyjmij z torebek. Wędzony boczek pokrój w drobną kostkę, usmaż na patelni bez tłuszczu. Dodaj do ryżu, wymieszaj, przypraw.
Cukinię umyj, pokrój w drobną kostkę. Oprósz curry. Włóż na rozgrzaną patelnię z tłuszczu po smażeniu boczku, podsmaż. Osącz, dodaj do ryżu, wymieszaj. Jajka roztrzep, wlej do ryżu. Oprósz kurkumą, solą, pieprzem i słodką papryką, wymieszaj.
Masę ryżową włóż do formy, np. na babkę. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C. Piecz 20-25 min. Posyp szczypiorkiem.
Czas przygotowania 55 min, ilość porcji 4, cena za porcję 2,20 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie