Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Amerykańskie naleśniki z wiśniami"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 311
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1141
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 162
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 311
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1141
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 162
Składniki
Przygotuj sos: wiśnie wydryluj, wrzuć do garnka. Dodaj cukier oraz 3 szklanki wody. Poczekaj, aż woda zawrze, po czym zmniejsz płomień i gotuj jeszcze ok. 5 minut. W tym czasie proszek kisielowy wymieszaj z odrobiną zimnej wody. Wlej do garnka z wiśniami. Gotuj dalej mieszając, aż sos zacznie lekko gęstnieć.
Przygotuj naleśniki: jogurt wymieszaj z jajkami, mąką, proszkiem do pieczenia oraz mlekiem. Patelnię (o śr. ok. 10 cm) rozgrzej, smaruj cienko olejem. Wylewaj porcje ciasta i smaż grubsze naleśniki. Zajmie to w sumie ok. 10 minut. Szklankę jogurtu waniliowego wymieszaj z likierem migdałowym i posłodź cukrem pudrem. Naleśniki podawaj z migdałowym jogurtem oraz sosem wiśniowym.Źródło: Naj