Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i szybkie ciasto "wiewiórka" z dodatkiem żurawiny suszonej:)
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 44
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 328
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1175
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 44
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 328
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1175
Składniki
Jabłka umyć,pokroić w kostkę,skropić sokiem z cytryny i zasypać cukrem.Odstawić na ok 15 minut. Po tym czasie dodać do jabłek rozbełtane jajka,orzechy,żurawinę i wymieszać.Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem i sodą i dokładnie wszystko wymieszać. Wyłożyć ciasto na małą blaszkę (u mnie keksówka) i piec w temp 200 st ok 50-60 min do tzw,suchego patyczka.Smacznego:)