Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealnie kremowa tarta bez pieczenia
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 44
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 328
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1173
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 44
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 328
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1173
Składniki
Przygotowanie: 20 min Czas oczekiwania: 4h Ilość składników podana na tartę 28cm Wykonanie w filmie poniżej :) ️Spód: rozgnieć 16 ciastek oreo (1 opakowanie) z 4 ciastkami pełnoziarnistymi, dodaj 2 płaskie łyżki masła orzechowego, 3 łyżki roztopionego oleju kokosowego. Uformuj spód tarty na blaszce i włóż do lodówki. ️Karmel: rozpuść 100g brązowego cukru. Dodaj 100g rozpuszczonej twardej części mleka kokosowego, wymieszaj. Potem dolej jeszcze 25g twardej części mleka kokosowego, dosyp szczyptę soli. Wylej na spód tarty i włóż do lodówki. ️Czekolada: rozpuść 200g twardej części mleka kokosowego (jeśli jest bardzo twarda, bo zależy to od róźnych marek, wtedy 30g mleka kokosowego zastąp 30 ml wody), dodaj 200 g gorzkiej czekolady. Gdy czekolada się rozpuści, wylej masę na tartę. Włóż do lodówki na minimum 3 godz. Więcej roślinnych przepisów znajdziecie na mojej stronie: www.reasonablevegan.pl