Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 332
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1180
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 332
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1180
Składniki
Ciasto:w rondelku rozpuscic margaryne dodac wode,cukier i kako,wymieszac i ostudzic,dodac zołtka,mąke,proszek do pieczenie i wymieszac dokąldnie,nastepnie ubic piane z bialek i dodac delikatnie do masy...Wlac do blaszki ja mialam silikonowe serduszko wielkosci jak polowa duzego prodziża..upiec 45-50min w 175 stopniach.Ostydzic.przekroic na 3 cześci.nasączyc placki lekko ponczem..
Krem:ubic schłodzona smietane ze smietanofixem na sztywny krem,połowe odlozyc i wymieszac z kakao.Nastepnie przełoyc placki kremem.Na wierzch polac polewa.schłodzic w lodówce.Ozdobic według uznania...