Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 30
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 322
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1164
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 202
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 30
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 322
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1164
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 202
Składniki
Masło roztapiamy w rondelku na małym ogniu ,dokładamy połamaną czekoladę.Żółtka ubijamy z cukrem i cukrem z wanilią na gęstą masę,do utartych żółtek dodjemy roztopione masło z czekoladą,następnie dodajemy mąkę z proszkiem.Wszystko miksujemy.Na koniec dodajemy ubitą na sztywno pianę z białek i delikatnie mieszamy ciasto łyżką.Pieczemy 40 min w 180sztC.
150g czekolady topimy w rondelku wraz z śmietaną kremówką i cukrem.Zdejmujemy z ognia.Ciasto przekroić na pół ,posmarować krążek ciepłą konfiturą morelową,przykryć drugą częścią ciasta.Na górze rozprowadzić pozostałą konfiturę.Na ciasto wylac polewę.Roztopioną białą czekoladą zrobić napis.
Ciasto podawać z kleksem świeżo ubitej śmietany, jest naprawdę rewelacyjne ...polecam.