Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tort biszkoptowy"
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 146
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 240
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 146
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 240
Składniki
Jajka ubijamy z cukrem i sokiem z cytryny, dodajemy mąkę przesianą z solą i proszkiem do pieczenia. Ciasto wlewamy do przygotowanej formy (26 cm) i pieczemy 30 minut w piekarniku o temperaturze 170°C. Schłodzony korpus przekrawamy na dwa blaty. Jedną część wkładamy do formy.
Ser miksujemy z jogurtem, sokiem z cytryny, cukrem i cukrem waniliowym. Truskawki myjemy. 1/5 z nich kroimy na mniejsze części i dodajemy do sera. Łączymy z ubitą na sztywno śmietaną i przygotowanym według instrukcji na opakowaniu zagęszczaczem do śmietany (np. śmietan-fix).
2/3 kremu wykładamy na dolną część tortu. Przykrywamy górną częścią i smarujemy pozostałym kremem. Odstawiamy do stężenia. Resztę truskawek kroimy w plasterki, układamy na torcie i zalewamy tężejącą galaretką owocową, przygotowaną według przepisu na opakowaniu, ale używając tylko 1/2 porcji wody.
Wartość odżywcza 1 porcji 290 kcal Białko 15,1 g/Tłuszcz 19 g/Węglowodany 84 gŹródło: Rewia