Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Torcik z pralinkami"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1183
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1183
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 160 st. C. Natłuść i wyłóż papierem do pieczenia formę o śr. 20 cm.
Rozpuść w rondlu masło. Dodaj mleko, czekoladę i cukier. Podgrzewaj, mieszając, aż powstanie gładka masa (nie gotuj). Zdejmij z ognia. Po 5 minutach dodaj jajka. W misce wymieszaj mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia, dodaj do masy czekoladowej. Przełóż ciasto do formy. Piecz ok. 50 minut. Wyjmij, aby ostygło.
Przygotuj polewę. Podgrzej mleko z masłem, połącz z cukrem i kakao, utrzyj na gładką masę. Wyłóż 2/3 lukru na ciasto, wyrównaj. Resztę przełóż do torebki z uciętym rogiem. Wyciśnij na wierzch tortu, robiąc 12 rozetek. Na rozetkach umieść pralinki.
12 porcji, czas 110 min., 2 zł porcja - 430 kcal.Źródło: Olivia