Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Torcik makowy z powidłami"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 22
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 318
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1159
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 186
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 22
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 318
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1159
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 186
Składniki
Masło utrzyj z cukrem oraz cukrem waniliowym i kolejno wbij jajka. Dodaj obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia oraz kwaśną śmietanę i mak.
Orzechy posiekaj, wsyp do ciasta. Dołóż rodzynki. Wymieszaj. Tortownicę wyłóż pergaminem. Napełnij ciastem Piecz godzinę w temp. 180 st. Wystudź.
Śmietanę ubij z cukrem waniliowym. Ciasto posmaruj powidłami oraz bitą śmietaną. Udekoruj czekoladą.Źródło: Tina