Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 41
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 327
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1170
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 41
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 327
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1170
Składniki
Galaretke ciemna i zielona rozpuszczamy w oddzielnych naczyniach,wylewamy na talerze,wychladzamy.Owoce odsaczamy,kroimy w drobna kostke .Spod tortownicy i brzegi wykladamy aluminiowa folia.Jasne galaretki rozpuszczamy w polowie wody przewidzianej w przepisie.Gdy porzestygna i zaczna tezec ,dodajemy lekko spieniona smietane, dokladnie mieszamy,dodajemy pokrojone w drobna kostke pozostale dwie galaretki i owoce,po wymieszaniu calosc przelewamy do przygotowanej sredniej wielkosci tortownicy i wstawiamy do stezenia do lodowki , nawet na kilka godzin.Przed podaniem odpinamy bok formy, wyjmujemy torcik z folii,przekladamy na patere,kroimy w zgrabne porcje. Doskonale smakuje z dodatkiem biszkopcikow i porcji bitej smietany.