Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tiramisu z granatem"
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 136
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 230
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 136
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 230
Składniki
Granaty umyć, przekroić na pół, starannie wyłuskać ziarenka. Dwie łyżki ziaren odłożyć, resztę przełożyć do woreczka z zapięciem strunowym, zamknąć i rozwałkować. Przełożyć do garnka, dodać 5 dag cukru brązowego, gotować do zredukowania wody, ok. 4 minuty.
Pomarańczę wyszorować, sparzyć, zetrzeć skórkę. Wycisnąć sok, podgrzać w rondlu, dodając resztę cukru, cukier waniliowy, goździki i skórkę. Gdy zgęstnieje, wystudzić, przelać przez sito. Ubić z mascarpone i serkiem waniliowym.
Na dnie pucharków rozłożyć kisiel z granatów, na to położyć kawałki posiekanych ciasteczek. Przykryć porcją kremu pomarańczowego. Posypać odłożonymi ziarnami granatu, polać kisielem.
Zamiast ciasteczek migdałowych można użyć podłużnych biszkoptów jak do tiramisu. Warto je namoczyć w mocnej kawie.
ok. 20 minŹródło: Twoje Imperium