Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
niby te same składniki a u każdego tiramisu smakuje inaczej. włoski deser, który nigdy się nie znudzi.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 31
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 324
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1164
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 206
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 31
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 324
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1164
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 206
Składniki
zaparzyć mocną kawę. białka ubić na sztywno z cukrami. nie przerywając ubijania dodawać w małych ilościach żółtka i serek mascarpone.
w szklanej podłużnej misce ułożyć moczone z obu stron w ostudzonej kawie z rumem biszkopty. na biszkopty ułożyć połowę masy, posypać kakao. na masę ułożyć kolejną warstwę biszkoptów a na nie resztę masy. wierzch posypać ponownie kakao.
odłożyć tiramisu na ok 4-5h do lodówki.