Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna tarta na kruchym spodzie, ze słodką masą przełamaną jeżynami.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 331
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1177
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 331
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1177
Składniki
CIASTO Mąkę przesiać, dodać zimne, pokrojone na kawałki masło i cukier puder. Szybko posiekać nożem do utworzenia ciasta o konsystencji kruszonki. Dodać jajka i wodę, szybko zagnieść. Odstawić na 1 godzinę do lodówki. Po tym czasie ciasto wyłożyć w formie do tarty posmarowanej masłem. Porobić widelcem nakłucia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st.i piec przez ok. 25-30 minut (aż się zezłoci).
MASA Czekoladę połamać na kostki i roztopić w kąpieli wodnej. Po lekkim przestudzeniu wymieszać z mascarpone. Wyłożyć na upieczony spód. Na masę wyłożyć jeżyny. Przechowywać w lodówce.