Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tarta szpinakowa z serem i truskawkami"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 313
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1151
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 166
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 313
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1151
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 166
Składniki
Ciasto francuskie rozwiń, wylep nim dno oraz boki naczynia i ponakłuwaj widelcem. Wstaw na 10 minut do piekarnika rozgrzanego do 200°C.
W tym czasie umyj liście szpinaku, po czym zeszklij je na maśle razem z posiekanym czosnkiem. Dopraw solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Na koniec wymieszaj z jajkami.
Tak przygotowany farsz wyłóż na podpieczoną tartę, nadziej go kawałkami sera koziego, po czym ponownie włóż do gorącego piekarnika na 10 minut. Gotową potrawę udekoruj umytymi truskawkami.
<strong>Przepis nadesłała: Magda Bednarek</strong>Źródło: Kurier TV