Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tarta serowa z różami"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 21
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 317
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1159
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 185
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 21
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 317
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1159
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 185
Składniki
Mąkę przesiej, dodaj masło i posiekaj nożem. Wsyp cukier, dodaj żółtko, zagnieć ciasto. Zawiń je w folię, wstaw do lodówki na godzinę.
Jabłka umyj, przekrój na połówki i usuń gniazda nasienne. Pokrój na plastry i układaj na blachę pokrytą papierem do pieczenia tak, aby zachodziły na siebie. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180°C na 15 minut.
Ciasto wyjmij, rozwałkuj, wylep nim formę, nakłuj widelcem i piecz 15 minut w piekarniku o temperaturze 180°C. Masło utrzyj z cukrem, dodawaj ser i żółtka, ciągle miksując. Wsyp budyń, wymieszaj. Białka ubij na sztywno ze szczyptą soli, połącz z masą.
Całość wylej na spód. Jabłka zwiń w różyczki, powciskaj je w tartę i piecz 30 minut w temperaturze 180°C.
CZAS: około 2 godzinŹródło: Dobry Tydzień