Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 46
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1183
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 46
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1183
Składniki
Mąkę przesiać , dodać masło, cukier puder, proszek do pieczenia, posiekać. Jajka , żółtka oddzielić od białek, żółtka dodać do produktów sypkich , zagnieść ciasto. Schłodzić w lodówce 30 minut. Formę do tarty - 26 cm średnicy lekko posmarować lub wyłożyć papierem do pieczenia.
Ciasto rozwałkować włożyć do formy , nakłóć widelcem.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni , wstawić i piec 25 minut. Jabłka obrać utrzeć na tarce o grubszych otworach , dodać cukier usmażyć, dodać 1 szklankę wody prażyć 3 minuty, dodać zieloną galaretkę wymieszać , pozostawić do wystudzenia, wyłożyć na tartę.
Konfiturę wiśniową zagotować , rozpuścić galaretkę , pozostawić do zakrzepnięcia. Śmietanę ubić na sztywno, wymieszać z krzepnącą galaretką , wyłożyć na jabłka.
Czekoladę zetrzeć na wierzch tarty.
Schłodzić w lodówce, pokroić na porcje.