Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna tarta z ekologicznymi z działki malinami inspirowana przepisem Ewy Wachowicz :) polecam idealny deser na letnie dni .
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1125
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 151
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 250
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1125
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 151
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 250
Składniki
Na początku przygotowujemy kruche ciasto: na blat stołu wysypujemy mąkę, cukier, dodajemy pokrojoną wcześniej schłodzoną margarynę, szczyptę soli oraz żółtka i wszystko zagnieść na ciasto. Wstawić do lodówki na jakiś czas.
Zimne ciasto rozwałkować i przenieść na formę od tarty. Następnie widelcem zrobić dziurki na cieście aby ciasto nie wyrosło. Następnie wyłożyć folię aluminiową lub papierem do pieczenia i wsypać groch lub fasolę. Tak przygotowaną formę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 15 minut. Po 15 minutach zdjąć folię aluminiową z grochem i piec dalej same ciasto przez kolejne 15 minut na złoty kolor.
Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, ostudzamy i dodajemy do zimnego serka mascarpone i razem miksujemy. Następnie śmietankę 36 procent ubijamy na sztywno dodajemy do niej cukier wanilinowy i łączymy z masą serową. Krem wstawiamy na około 20 minut do lodówki, następnie wykładamy go na ostudzone ciasto i wyrównujemy. Układamy oczyszczone maliny na krem. Ja dodatkowo posypałam swoją tartę odrobiną startej czekolady mlecznej.