Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki orzeźwiający deser w sam raz na upały
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 14
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 303
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1134
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 154
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 14
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 303
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1134
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 154
Składniki
Ciastka rozgnieść np wałkiem, masło razem z czekoladą roztopić. Ciastka wymieszać dokładnie z masłem. Formę na tartę wyłożyć folią aluminiową, ciasto wyłożyć do formy i za pomocą łyżki uformować tartę, włożyć na 1 godz do lodówki.
Tartę wyjąć z lodówki, wyjąć z formy, zdjąć folię i włożyć do formy, lub na talerz, posmarować dżemem. Galaretkę rozpuścić w połowie ilości wrzącej wody, wystudzić. Mleko ubić na piankę i dodać tężejącą galaretkę i zaraz wyłożyć na ciasto, udekorować owocami. schłodzić i smacznego. Moja forma ma 25 cm średnicy.