Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak sobie siedziałam i na szybko gofry wymyślałam, miały być ciasteczka z kremem ale jak na złość skończyły się jajka i mleko. Ale nie byłabym sobą gdybym dla bliskich nie wymyśliła coś na osłodę dnia. Pewnie już znacie ten sposób ale przysięgam wymyśliłam to cudo na poczekaniu, rodzinka szczęśliwa a dla mnie to najważniejsze.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 314
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1153
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 175
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 314
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1153
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 175
Składniki
Przygotować gotowe ciasto francuskie, przekroić je wzdłuż na dwa paski po 12,5 centymetra oraz w poprzek na trzy paski po 13,5 centymetra. W sumie z jednego ciasta wychodzi sześć kwadratów.
Gdy mamy już przygotowane kwadraty z obu ciast, rozgrzać gofrownice, położyć kwadrat ciasta i piec do ładnego zarumienienia. Moje piekły się dwie minuty ale każda gofrownica jest inna. Upieczone gofry studzić na kratce.
Upieczone i wystudzone na kratce gofry podałam z powidłami śliwkowymi. Wyszły bardzo smaczne i chrupiące. Można podawać z czym macie ochotę. Takie gofry to szybkie rozwiązanie deserku dla dzieci i nie tylko. Może to nic specjalnego ale zawsze coś nowego.