Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulchne piaskowe ciasto z jabłkami obtoczonymi w kakao i cynamonie. Idealne z mlekiem, jogurtem, kawą czy kakao. Doskonała przekąska pudełkowa do pracy czy szkoły. Jako stały kibic siatkówki, pełna szczęścia z wejścia naszych siatkarzy do finału Mistrzostw Świata, z radością zapraszam do zapoznania się z moim pysznym ciastem :)
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 36
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 325
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1167
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 36
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 325
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1167
Składniki
Tortownica 22 cm, wysmarowana tłuszczem , posypana bułką tartą. Jabłka obrać, wydrążyć gniazda nasienne, pokroić w cząstki i obtoczyć w kakao wymieszanym z cynamonem. Obie mąki wymieszać z budyniem i proszkiem do pieczenia. Margarynę w temperaturze pokojowej utrzeć, dodając stopniowo cukier, jajka, mąkę i mleko. Część ciasta przełożyć do tortownicy, wyrównać. Wyłożyć większość jabłek.
Przykryć pozostałym ciastem, rozłożyć jabłka i lekko je wcisnąć w ciasto. Piec w 180 C około 70-80 minut, do suchego patyczka. Posypać cukrem pudrem i udekorować suszonymi jabłkami.