Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 303
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1129
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 152
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 303
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1129
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 152
Składniki
Mąkę należy przesiać z proszkiem do pieczenia i posiekać nożem z margaryną. Dodać żółtka, cukier, cukier waniliowy, śmietanę. Wyrobić ciasto. Owinąć w folię i wstawić do lodówki na 20 min.
Jabłka należy pokroić na grube plastry. Wymieszać z cynamonem, bułką tartą i cukrem. Ciasto po wyjęciu z lodówki dzielimy na dwie części . Rozwałkujemy, po nałożeniu na blachę nakłuwamy widelcem. Układamy farsz z jabłek i drugą połowę ciasta, również tą część nakłuwamy widelcem. Pieczemy w temp. 170* C OK 50 MIN. Ja piekę z termoobiegiem z grzaniem od dołu.