Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
niech się nikt nie zraża czasem oczekiwania, wystarczy dobra organizacja pracy i mamy "niebo w gębie" :) proporcja na tortownicę 28 cm. wg przepisu s. Anastazji :)
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 332
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1180
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 332
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1180
Składniki
Jajka utrzeć z cukrem, dodać roztopione masło lub margarynę oraz amoniak rozpuszczony w mleku. Odstawić w przykrytym naczyniu na 12 godz. Po 12 godzinach dodać do mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia i wyrobić ciasto. Podzielić na 4 części. Z dwóch części upiec osobne placki w 180 stopniach przez ok 15 minut (na zloty kolor). Pozostałe dwie części przełożyć jabłkami i upiec w 180 stopniach ok. 35-40 minut. Wszystkie placki wystudzić.
Śmietanę ubić z cukrem pudrem i śmietan-fixami. Przełożyć ciast: ciasto z jabłkami, bita śmietana, ciasto, bita śmietana ciasto, bita śmietana. Na wierzchu ciasto udekorować wg uznania u mnie był to kokos przyrumieniony. Smacznego