Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto łyżką mieszane, do tego ser z rukolą. Pyszne i szybkie ciasto.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 27
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 319
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1159
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 189
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 27
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 319
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1159
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 189
Składniki
Tortownica 20 cm, wysmarowana tłuszczem i posypana bułką tartą. Ciasto. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao. Łyżką dobrze roztrzepać jajka z oboma cukrami, potem dodać mleko,wymieszać. Do masy jajecznej dosypać mąkę, wszystko dobrze wymieszać łyżką. Na koniec wlać olej, mieszać do połączenia się składników. Ciasto przełożyć do tortownicy.
Ser. Rukolę przepłukać, osuszyć i oberwać tytko listki. Twaróg zmiksować z dwoma cukrami i listkami rukoli , następnie wciąż mieszając dodać jajko. Na koniec wsypać proszek budyniowy, olej, szczyptę soli i chwilę miksować. Masę serową przekładamy na ciasto kakaowe. Pieczemy w 180 C przez około 55-60 minut. Ciasto możemy posypać cukrem pudrem.