Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zachwycający nie tylko wyglądem, ale również i smakiem!
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 44
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 328
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1173
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 44
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 328
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1173
Składniki
Daktyle zalewamy wrzątkiem na 20 minut. Do melaksera dajemy osączone z wody daktyle, suche płatki jaglane, kakao oraz masło orzechowe. Miksujemy do połączenia i powstałą masą wykładamy spód formy (24). Formę wkładamy do zamrażarki.
Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku. Śmietankę ubijamy na sztywno. Połowę truskawek zostawiamy w całości a drugą część kroimy na pół.
Do twarogu dodajemy słodzik/cukier, następnie dodajemy ubitą śmietankę i miksujemy. Na koniec dodajemy rozpuszczoną żelatynę i krótko miksujemy.
Na spód formy układamy truskawki w całości. Zalewamy to masą serową delikatnie aby nie poprzewracać truskawek. Na wierzch układamy połówki owoców i wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc.